Meteen naar de content

Hoe bouw je spiermassa op?

Alles over spiermassa - FITAGE

Een gezonde levensstijl betekent niet dat je alleen op zoek bent naar gewichtsverlies of het verlagen van je BMI. Je wordt ook gezonder door het vergroten van je spiermassa. Daarbij hoeft je gewicht niet per sé omlaag te gaan. 

 

Wat is spiermassa?

Spiermassa is letterlijk gesproken het gewicht van de spieren in je lichaam. En het is van groot belang voor de mens, niet alleen vanwege de kracht die je nodig kan hebben voor alledaagse activiteiten, maar ook vanwege het effect dat het heeft op je metabolisme. Spieren zijn namelijk een soort van motoren in het lichaam, die ontzettend veel energie kunnen verbranden. Dus simpel gezegd, hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer vet of koolhydraten je kunt veranderen. 

 

Hoe bouw je spiermassa op?

Spiermassa opbouwen is geen moeilijk proces, maar vergt wel inzet en discipline. Met de juiste trainingsopbouw en voeding vergroot je letterlijk de omvang van je spieren. De meest efficiënte manier om je spieren te vergroten is met zware oefeningen waarmee je maar enkele herhalingen kunt uitvoeren. Als je echter spiermassa wilt vergroten en tegelijkertijd vet wilt verbranden dan zijn die hele zware oefeningen niet nodig. Met normale kracht oefeningen in de sportschool of in huis, maar ook met cardio activiteiten zoals fietsen en hardlopen bouw je spiermassa op. 

 

Is alleen trainen genoeg om spiermassa te krijgen?

Je lichaam heeft voeding nodig om spieren te kunnen opbouwen en dan vooral eiwitten. Als je hele zware oefeningen gaat doen, waarmee het vergroten van je lichaam het hoofddoel is kunnen eiwitshakes een uitkomst bieden, maar voor de normale sporter is dit meestal niet nodig. In producten als kip, yoghurt, bonen en noten zitten ook eiwitten, dus als je een normaal voedingspatroon hebt met voldoende groentes en fruit dan kun je al spiermassa opbouwen. 

 

Kan iedereen spiermassa opbouwen? 

Iedereen kan spiermassa kweken. Voor vrouwen is het wat lastiger dan voor mannen vanwege de verschillende lichaamsbouw, maar dat betekent zeker niet dat het onmogelijk is. Hele magere mensen hebben ook vaak moeite om spiermassa op te bouwen, voor deze personen is het vaak wel nodig om veel koolhydraten en eiwit supplementen in te nemen.  


De FITAGE bluetooth personenweegschaal meet naast gewicht en BMI ook je spiermassa, vetpercentage en vochtbalans. Ideaal dus om een compleet beeld van je lichaam te hebben. 

 

Gratis Bezorging

Bij elke bestelling

Voor 17:00 besteld

Morgen in huis

2 Jaar Garantie

100% Kwaliteit

Veilige Betaling

Betrouwbare betaalmethodes