Meteen naar de content

Hardlopen, een goede manier om af te vallen?

Hardlopen, een goede manier om af te vallen? - FITAGE

Afvallen bestaat niet alleen uit een verandering van je voedingspatroon, beweging speelt hier een net zo belangrijke rol bij. Is hardlopen de juiste manier om je doelstellingen te halen?

 

Verbrand je veel calorieën bij het hardlopen? 

Hardlopen lijkt een van de gemakkelijkste sporten om mee te beginnen als je fitter wil worden en daar is een goede reden voor. Een harvard onderzoek waarbij per sport gekeken wordt naar het aantal verbrande calorieën per 30 minuten zet hardlopen bij de meest effectieve sporten, dus als je wilt afvallen dan is dat een fantastische manier om die extra kilo's kwijt te raken. 

Volgens deze studie loopt naarmate de snelheid omhoog gaat, ook het aantal verbrande calorieën op en dat is goed voor het lichaam, maar er moeten wel een aantal kanttekeningen bij geplaatst worden. De lengte van de inspanning is belangrijker dan de snelheid tijdens de inspanning, dus zorg dat je een tempo opzoekt dat je langere tijd kan volhouden. 

 

Hardlopen, een goede manier om af te vallen?

 

Hardlopen en blessures

Ook is hardlopen een van de meest blessuregevoelige sporten die er zijn, zeker voor beginners, daarom is een goed trainingsschema met een rustige opbouw van groot belang. Het lijkt simpel, je loopt de deur uit en je kan hardlopen, maar dat brengt risico’s op blessures met zich mee. 

Bij elke stap die je zet vangt één been het hele lichaamsgewicht vermenigvuldigd met de snelheid van de valbeweging. Je kunt je de klappen op je spieren en gewrichten dus voorstellen. Omdat je bij elke stap de dezelfde beweging herhaald en dus dezelfde klappen moet opvangen is het risico’s op blessures door overbelasting groot. 

 

Moet je nog diëten als je ook hardloopt?

Een andere veelgemaakte fout als hardlopen gebruikt voor het afvallen is dat mensen denken dat ze door de gelopen kilometers ook veel meer calorieën kunnen innemen. Je valt op de dag van het lopen een paar honderd extra calorieën af, alleen als je dit er net zo makkelijk weer bij eet na de training heeft het geen enkele zin! Hou dus altijd goed je voeding bij om het maximale resultaat te behalen. 

Hardlopen is dus een prachtige manier om flink veel calorieën te verbranden en aan je gewicht te werken, maar begin er niet aan zonder een goed trainingsschema op te stellen om blessures te voorkomen. Zorg ook dat je een gezond voedingspatroon blijft volgen om de resultaten van het hardlopen niet direct teniet te doen.

 

Gratis Bezorging

Bij elke bestelling

Voor 17:00 besteld

Morgen in huis

2 Jaar Garantie

100% Kwaliteit

Veilige Betaling

Betrouwbare betaalmethodes