Meteen naar de content

Gezond aankomen in gewicht doe je zo

gezond aankomen in gewicht

Over de wens om af te vallen hoor je genoeg verhalen, maar er zijn ook mensen die juist naar het tegenovergestelde op zoek zijn: aankomen. Daar wordt een stuk minder over geschreven en gezegd, terwijl het voor mensen wel moeilijk kan zijn, en het belangrijk is dat dit op een gezonde manier gebeurt. Het is namelijk lang niet altijd simpelweg een kwestie van meer eten en drinken. In dit blog geven we je tips voor gezond aankomen in gewicht.  

 

Houd bij wat je eet en drinkt  

Schrijf eens een tijdje alles op wat je eet en drinkt. Zo krijg je een nauwkeurig inzicht in hoeveel je op een dag binnenkrijgt. Wellicht lijkt het veel, maar valt dat in de praktijk reuze mee. Je kunt op deze manier goed inschatten waar er nog kansen liggen om meer te eten of extra calorieën binnen te krijgen. Ook krijg je inzicht in voeding waar relatief veel calorieën inzitten, zoals pindakaas en noten. 

 

Eet gezonde vetten 

Het behoeft waarschijnlijk geen uitleg dat meer vetten in je voedingspatroon ervoor kan zorgen dat je aankomt. Elke gram vet bevat gemiddeld namelijk 9 calorieën, waar koolhydraten en eiwitten per gram gemiddeld 4 calorieën bevatten. Door zoveel mogelijk voor gezonde, onverzadigde vetten te kiezen, hoef je je geen zorgen te maken over je gezondheid. Hierbij kun je denken aan vis, noten, olijfolie en avocado. Je kunt deze vrij eenvoudig aan je voedingspatroon toevoegen. Neem bijvoorbeeld eens een handje noten als snack, doe een plakje avocado op je boterham of cracker en voeg een extra scheutje olijfolie toe aan je gerecht.  

 

Drink smoothies  

Door calorieën te drinken in plaats van te eten, krijg je minder snel een verzadigd gevoel. Hierdoor kun je op een dag meer eten/drinken en in gewicht aankomen. Fris- en vruchtdranken zitten vol met calorieën, maar zijn erg ongezond. Gezonde smoothies zijn daarom een betere optie! Naast fruit en groente kun je hier ook bijvoorbeeld yoghurt, melk, havermout, noten, zaden en pitten in verwerken voor extra calorieën.  

 

Stimuleer je eetlust  

Er zijn bepaalde trucjes om je eetlust te stimuleren. Zo is het goed om een half uur voor het eten een kopje bouillon te drinken. Friszure producten kunnen ook eetlust opwekken, zoals een paar stukjes fruit of een glaasje tomatensap.  

 

 

De combinatie van eiwitten en krachttraining 

De combinatie van krachttraining en een eiwitrijk voedingspatroon zorgt ervoor dat je spiermassa opbouwt. Spierweefsel zorgt voor extra gewicht en maakt je lichaam bovendien sterker. Een win-win situatie dus! Voorbeelden van eiwitrijk voedsel zijn eieren, kwark, kipfilet, amandelen en tonijn. Het is hierbij wel essentieel dat je aan sport doet, anders hebben de eiwitten niet het gewenste effect.  

 

Weeg jezelf  

Een weegschaal is niet alleen een onmisbaar hulpmiddel bij het afvallen, maar ook bij het aankomen. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat je je gewicht consequent bijhoudt. Onze FITAGE WiFi personenweegschaal maakt dit proces zeer gemakkelijk voor je. In de mobiele app wordt al jouw progressie snel en overzichtelijk opgeslagen. 

 

Zoek hulp van een specialist  

Heb je het bovenstaande al geprobeerd, maar lukt het alsnog niet om aan te komen? Schakel dan de hulp in van een specialist. Er kan een onderliggend probleem ten grondslag liggen aan het feit dat je niet (makkelijk) aankomt, of er is extra begeleiding nodig.  

 

Gratis Bezorging

Bij elke bestelling

Voor 17:00 besteld

Morgen in huis

2 Jaar Garantie

100% Kwaliteit

Veilige Betaling

Betrouwbare betaalmethodes