Meteen naar de content

Waarom is je gewicht belangrijk voor je gezondheid?

weegschaal personenweegschaal gewicht overgewicht

Gewicht beïnvloed ons menselijk lichaam. Wanneer je net een paar kilo te licht of te zwaar bent dan gemiddeld voor jouw lichaam maakt dat eigenlijk niet zoveel uit. Alleen het is voor iedereen noodzakelijk om een gezond gewicht na te streven. Wanneer je nou extreem te zwaar of te licht bent voor jouw lijf, dan heeft dit juist wél invloed op je gezondheid. Je gewicht staat namelijk in nauw verband met het functioneren van je lichaam.

 

Gewicht en gezondheidsrisico's 

Een gezond gewicht geeft minder kans op diabetes type 2, hoge bloeddruk, galstenen, hart- en vaatziekten, rug- en gewrichtsklachten en bepaalde soorten kanker. Om te bepalen of je een gezond gewicht hebt kan je gebruik maken van een BMI-score. Deze score geeft aan of jouw gewicht een gezonde verhouding heeft met je eigen lengte. Let hierbij op dat de test inaccuraat is voor mensen die meer dan twee keer per week intensief sporten. 

 

Problemen omtrent lichaamsgewicht

De westerse bevolking kampt steeds meer met problemen omtrent lichaamsgewicht. Hierbij speelt overgewicht een grote rol. De komende weken gaan wij jou alle kennis, tips en trucs geven om je meer bewust te worden van je gewicht en een gezondere levensstijl te krijgen. 

 

Gratis Bezorging

Bij elke bestelling

Voor 17:00 besteld

Morgen in huis

2 Jaar Garantie

100% Kwaliteit

Veilige Betaling

Betrouwbare betaalmethodes