Meteen naar de content

Health Heroes - Steven (46): “Boksen geeft meer voldoening dan snacken"

persoonlijk interview Steven

In onze gloednieuwe rubriek, Health Heroes, staan de persoonlijke verhalen van leden uit onze community centraal. Als je met gezondheid, afvallen en sport bezig bent, is het zeer interessant om over de reis en ervaringen van anderen te lezen. Wat zijn hun successen en obstakels? Welke gouden tips hebben ze? Steven (46) bijt het spits af.

Steven is sinds dit jaar keihard bezig om zijn gezondheid aan te pakken. Daarvoor was hij tweeënhalf jaar uit de running door een blessure die hij tijdens het mountainbiken opliep. “Hierdoor raakte ik een negatieve spiraal. In plaats van één koekje gingen er ineens twee pakken koekjes op een avond doorheen”, vertelt hij. “Het was écht niet gezond wat ik aan suiker at. Ik merkte dat mijn gezondheid achteruitging en ik voelde me heel slecht.”

 

Een nieuwe start

In april had hij er genoeg van. “Ik realiseerde me als ik zo door zou gaan, ik niet oud zou worden.” Hij meldde zich aan bij Enforce, een traject voor training en coaching, en sindsdien is het roer om. “Ik sport zes keer per week. Dit bestaat uit veel boksen, twee thuisworkouts en trainen voor de Amstel Gold Race.”

Hij gelooft niet in diëten, maar in eetpatroon waarbij je eet wat je nodig hebt. “Ik ben erachter gekomen dat gezond eten net zo lekker en duur is als ongezond eten.” Het sporten en het gezond eten bevallen hem goed. “Ik voel me heel fit! Alles gaat beter. Ik zit goed in mijn vel, ben gewicht kwijtgeraakt, mijn bloeddruk is lager en ik slaap goed. Onderschat niet hoe belangrijk slapen is, dat heeft overal invloed op.”

Het kost hem weinig moeite om motivatie voor het sporten en gezond eten op te brengen. “Ik haal veel meer voldoening uit boksen of mountainbiken dan uit snacken. Ook smaakt ongezond eten niet meer hetzelfde. Laatst heb ik tijdens een cheat weekend weer eens patat met frikandel gegeten. Ik voelde me zo beroerd daarna!”

 

Niet alles is makkelijk

Ondanks dat het met zijn motivatie wel goed zit, ervaart Steven wel een aantal obstakels. “Omdat ik zoveel sport, blijf ik honger houden. Dat is een zoektocht. Ik moet nog steeds elke dag mijn voeding bijhouden. Ik hoop daar op een gegeven moment meer feeling voor te krijgen.”

Wat zou Steven anderen adviseren die in hetzelfde schuitje zitten als hij voorheen zat? “Je moet voor jezelf beslissen dat je anders wilt gaan leven en het gewoon doen. Dat klinkt misschien simpel, maar zo is het. De knop moet om en je moet geen halve maatregelen treffen. Het is te vergelijken met stoppen met roken: sommige mensen beginnen eerst met minder roken, maar dat werkt bijna nooit. Je moet er gelijk helemaal voor gaan.”

De producten van FITAGE zijn voor Steven een handig hulpmiddel bij zijn doelen. Hij heeft zowel de personen- als keukenweegschaal in huis. De keukenweegschaal gebruikt hij zo’n vier à vijf keer per dag. De personenweegschaal werd eerst elke dag gebruikt, maar dat is nu bewust minder: zo’n twee keer per week. “De weegschaal geeft veel inzicht van waar je staat. Hij is super makkelijk te gebruiken en het verbaasde me hoe dicht het zit bij een professionele meting.”

 

Toekomst

Het is duidelijk dat Steven momenteel al lekker bezig is, maar dat houdt niet in dat hij geen doelen meer heeft. “In de toekomst wil ik me graag nog serieuzer bezig gaan houden met boksen. Die sport heeft alles: cardio, kracht en een spelelement.” We wensen hem alle succes toe en zorgen samen dat hij zijn doelen gaat behalen!

Gratis Bezorging

Bij elke bestelling

Voor 17:00 besteld

Morgen in huis

2 Jaar Garantie

100% Kwaliteit

Veilige Betaling

Betrouwbare betaalmethodes