Meteen naar de content

Meetlint gebruiken voor je gezondheidsdoelen?

Gebruik een meetlint voor je gezondheidsdoelen! - FITAGE

Waarom is een meetlint extra handig als je progressie wilt bijhouden? Het zal je misschien verbazen, maar mensen met een gezond BMI kunnen toch teveel buikvet hebben. Het is daarom van belang om een gezonde middelomtrek te hebben!

 

Waarom moet je jouw taille opmeten?

Door het meten van je taille weet jij precies hoe jouw gezondheid ervoor staat. Je omtrek is een gezonde graadmeter om je verhouding lengte-lichaamsgewicht bij te houden. Bij het meten van je taille om je middel weet je precies of er te weinig of teveel buikvet aanwezig is. Wanneer je structureel begint met je omtrek te meten en vervolgens ook bij te houden kan dit een mooie indicatie zijn voor je progressie. Dit kan je gebruiken voor zowel het aankomen, afvallen of om op gewicht blijven.

Hoe meet je taille op met een meetlint?

Voor het opmeten van je taille heb je een flexibel meetlint nodig. Wanneer je de omtrek van je buik wilt meten is het belangrijk om het smalste deel van je middel op te meten. Deze zit tussen je heup en de onderkant van je ribbenkast (ongeveer ter hoogte van de navel). Ga rechtop staan en span je buikspieren niet aan, neem een ontspannen houding aan. Zorg dat je je adem uitblaast en niet inhoudt. Breng het meetlint om je middel en meet de taille. Hou het meetlint niet te strak dat het knelt, maar ook niet zo los dat je er nog een vinger achter kan doen.

 

Meetlint voordelen voor sporters

Als je zelf aan sport doet dan kan een meetlint ook handig zijn om omtrekken op andere plekken te meten. Zo kan je bijvoorbeeld de omtrek van je borst bijhouden, of de omtrek van je armen. Hierbij kan je kijken of je spiermassa bent aangekomen in de bulk of juist vet bent verloren in een cut. Probeer deze omtrekken wekelijks te meten, en hou deze structureel bij in een boekje of een app.

Gratis Bezorging

Bij elke bestelling

Voor 17:00 besteld

Morgen in huis

2 Jaar Garantie

100% Kwaliteit

Veilige Betaling

Betrouwbare betaalmethodes