Meteen naar de content

Wat is het belang van Vitamine D voor de gezondheid?

Het belang van Vitamine D voor de gezondheid - FITAGE

We horen het vaak als de zon schijnt, het is goed is voor je Vitamine D aanmaak. Maar waarom heb je het nodig? En wat doe je in de winter, als er weinig zonlicht is? 

 

Wat is Vitamine D?

Vitamines zijn voedingsstoffen die je niet zelf aanmaakt en noodzakelijk zijn voor een gezonde groei en ontwikkeling van je lichaam. Vitamine D is echter een uitzondering, het wordt namelijk voornamelijk door de huid aangemaakt met behulp van zonlicht. 

 

Het nut van Vitamine D

Vitamine D is belangrijk, zeker in de tijden van het coronavirus, want ze helpen je immuunsysteem te verbeteren. Dat betekent niet dat je beter beschermd bent als je meer vitamine D slikt, maar wel dat een tekort aan de vitamine je vatbaarder maakt voor virussen en andere ziekten. Vitamine D helpt ook bij de groei van spiermassa, het vermijden van ontstekingen en sterke botten en een sterk gebit doordat het de opname van calcium vanuit je voeding stimuleert. 

 

Hoe krijg je Vitamine D binnen?

Volgens het voedingscentrum is het voor een gezonde aanmaak van vitamine D genoeg om overdag 15 tot 30 minuten buiten te lopen met onbedekte handen en gezicht. Kun je echter niet aan dit advies voldoen, dan vind je het ook in voedsel zoals vette vis, vlees, ei en verschillende soorten boter.

 

Vitamine D slikken, ja of nee?

Mocht je ook deze producten niet genoeg binnen krijgen, dan kun je je vitamine D niveau nog aanvullen met supplementen. Dit is echter niet nodig als je genoeg zonlicht tot je neemt en/of de vitamine D-rijke voeding eet. Echter worden kinderen, ouderen, mensen met een getinte huidskleur en zwangere vrouwen wel aangeraden om extra vitamine D te slikken door het voedingscentrum

 

Gratis Bezorging

Bij elke bestelling

Voor 17:00 besteld

Morgen in huis

2 Jaar Garantie

100% Kwaliteit

Veilige Betaling

Betrouwbare betaalmethodes