Meteen naar de content

Health Heroes - Coby (51): “Ik weet hoe het is om dik te zijn”

persoonlijk interview coby

In onze gloednieuwe rubriek, Health Heroes, staan de persoonlijke verhalen van leden uit onze community centraal. Als je met gezondheid, afvallen en sport bezig bent, is het zeer interessant om over de reis en ervaringen van anderen te lezen. Wat zijn hun successen en obstakels? Welke gouden tips hebben ze? Deze keer praten wij met Coby (51).

Coby’s afvalreis begon zeven jaar geleden. Ze kampte met overgewicht en wilde daar iets aan doen. Drie jaar geleden werd ze chronisch ziek en werd het belang van bewegen en goede voeding nog eens extra onderstreept. “Ik moet blijven bewegen, anders beland ik in een rolstoel”, vertelt Coby.

Ze had aanvankelijk veel aan Weight Watchers. “Dat wekelijkse weegmoment gaf een stok achter de deur. Maar op een gegeven moment stond ik stil en had het weinig waarde meer”, legt ze uit. Nu doet Coby het grotendeels zelf. “Ik laat me nog één keer in de maand in de sportschool wegen. Ook gebruik ik de personenweegschaal van FITAGE dagelijks. Blijft leuk om te zien wat er met al die percentages gebeurt!”

 

“Op gewicht blijven is het moeilijkst”

Volgens Coby begint het échte werk pas na het afvallen. “Op gewicht blijven is moeilijker dan gewicht eraf krijgen”, geeft ze aan. Ze vindt het soms nog lastig om haar eigen weg te vinden. “Ik sport veel en weet dat aankomen erbij hoort, maar wanneer en hoeveel? Eet ik te veel of juist te weinig? Ieder lichaam is tenslotte anders.”

Ondanks dat Coby soms nog haar twijfels heeft of ze het goed doet, is er aan motivatie geen gebrek. “Ik ga ongeveer vier keer per week naar de sportschool en ondervind weinig problemen met mijn motivatie. Het helpt enorm dat ik altijd samen met mijn man ga. Ook al hebben we geen zin, dan gaan we toch.” Ook aan ongezond eten heeft ze geen behoefte meer. “Snoepen doe ik niet meer. Ik weet dat ik dat gewoon niet moet doen. Ik ben al wel eens dik geweest, dus ik weet hoe dat is. Minder eten vind ik nog wel eens moeilijk, maar minder slecht eten niet. Chocola werkt niet tegen honger.”

Wat is haar advies voor anderen die hun gezondheid aan willen pakken? “Ga het in ieder geval proberen. Het gevoel dat je krijgt als je klaar bent met sporten is heerlijk.” Ook voor voeding heeft ze nog een tip. “Houd bij wat je eet, dan zie je precies wat je doet.” 

 

Toekomst 

Het liefst zou Coby er nog vijf kilo af willen, maar dat is van ondergeschikt belang aan op gewicht blijven. “Het belangrijkst vind ik dat ik niet meer aankom. Ik wil blijven bewegen en blijven lopen.” Aan haar motivatie zal het in ieder geval niet liggen. We wensen Coby alle succes toe!

Gratis Bezorging

Bij elke bestelling

Voor 17:00 besteld

Morgen in huis

2 Jaar Garantie

100% Kwaliteit

Veilige Betaling

Betrouwbare betaalmethodes