Meteen naar de content

6 Gouden Regels van het Afvallen 

persoon op weegschaal

Als je je met afvallen bezighoudt, merk je ongetwijfeld dat er ontzettend veel over wordt geschreven en gezegd. Niet gek dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Om het overzichtelijk te houden, zetten we in dit blog zes gouden regels van het afvallen voor je op een rij. 

 

1. Calorieën in, calorieën uit   

Ondanks dat de materie rondom afvallen zeer verwarrend kan lijken, is het concept in theorie helemaal niet zo moeilijk: je moet minder calorieën eten dan je verbrandt. Een calorie is een calorie, dus het maakt in dat opzicht niet uit of je die calorieën uit een hamburger of een salade haalt. Zolang het maar minder calorieën zijn.   

Waarom luidt dan tóch het advies om bepaalde voedingsmiddelen te vermijden? Dat is vooral omdat ongezonde voeding vaak slecht vult. Hierdoor heb je al snel weer honger, waardoor je uiteindelijk meer eet. Gezonde(re) voeding geeft je eerder een verzadigd gevoel. Hierdoor kun je afvallen zonder het welbekende hongergevoel en houd je het beter vol. En ook niet onbelangrijk: gezonde voeding biedt de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om te functioneren.   

 

2. Vind je eigen weg 

Je praat waarschijnlijk wel eens met andere mensen over afvallen. Hoewel dat nuttige tips kan opleveren, schuilt daar wel het gevaar in dat je je te veel door anderen laat leiden. Wat voor een ander goed werkt, hoeft zeker niet het beste plan van aanpak voor jou te zijn. Schroom dus niet om je eigen weg te vinden! 

 

3. Beweeg!  

 Hiermee bedoelen we niet dat je je dagelijks in het zweet moet werken in de sportschool. Natuurlijk kan fanatiek sporten bijdragen aan het afvalproces, maar het belangrijkste is dat je genoeg beweegt. En dat kan op allerlei manieren. Maak dagelijks een wandeling door de buurt, neem de fiets in plaats van de auto en de trap in plaats van de lift. Zo zorg je dat je lichaam gemiddeld meer calorieën gaat verbranden op een dag, wat helpt in het afvalproces. 

 

4. Van groente eet je niet snel te veel 

 Met een eetpatroon waarin groente een belangrijke rol speelt kan het bijna niet fout gaan. Van groente eet je namelijk niet snel te veel. Het is gezond, bevat relatief weinig calorieën en vult doorgaans ook nog eens goed: alleen maar voordelen dus. Het is het gezondst als je steeds afwisselt met verschillende groenten, zodat je verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. Een beetje afwisseling houdt het bovendien leuk.   

 

 

5. Drink genoeg water 

Soms denk je dat je honger hebt, terwijl je eigenlijk dorst hebt. Voldoende water drinken kan dus een hongergevoel voorkomen. Bovendien zorgt water ervoor dat de afvalstoffen in je lichaam beter en sneller worden afgevoerd.  

Hoeveel water je precies per dag moet drinken, hangt af van je geslacht, gewicht en hoeveel je sport. Anderhalf tot twee liter water per dag is in ieder geval een mooie richtlijn. Zorg dat je altijd een fles water bij de hand hebt, zodat je er eerder (onbewust) naar grijpt.   

 

6. Sta jezelf toe om de fout te in te gaan  

Een veelgemaakte fout is dat mensen een te streng dieet volgen. Het is dan bijna onvermijdelijk dat je vroeg of laat de fout ingaat. Dat heeft weer een enorme invloed op de motivatie en zorgt er niet zelden voor dat je dieetplannen in de prullenbak belanden. 

 Wij spreken liever van een gezonder voedingspatroon, omdat dit impliceert dat je gedrag verandert, en je niet alleen moeite doet voor de korte termijn. Een eetpatroon waarbij je ook af en toe mag genieten van iets ongezonds is veel beter vol te houden. Het afvallen duurt dan misschien iets langer, maar de kans is wél veel groter dat het gewichtsverlies blijvend is.  

 

Hulp bij het afvallen: FITAGE bluetooth personenweegschaal 

Een goede weegschaal is een onmisbaar hulpmiddel bij het afvallen. De FITAGE bluetooth personenweegschaal gaat een stapje verder dan traditionele weegschalen en geeft je een uitgebreid inzicht in je gezondheid.   

 

Gratis Bezorging

Bij elke bestelling

Voor 17:00 besteld

Morgen in huis

2 Jaar Garantie

100% Kwaliteit

Veilige Betaling

Betrouwbare betaalmethodes