Meteen naar de content

Beginnen met Afvallen: 3 effectieve tips

Beginnen met afvallen

Wanneer het gaat om afvallen kan het soms aanvoelen als zwemmen in de zee of een koud zwembad: de grootste uitdaging is het doen! Tegenwoordig heb je zó ontzettend veel verschillende diëten, afslankprogramma’s en producten tot je beschikking dat je misschien wel graag de sprong wil wagen, maar niet precies weet waar je moet beginnen. Hieronder geven je een aantal tips om te beginnen met afvallen én een gezonde levensstijl vol te houden.

 

Makkelijke en effectieve tips om te beginnen met afvallen

Het opbouwen van gewoontes is misschien wel de beste strategie om te beginnen met afvallen en een fitter lichaam te krijgen. De onderstaande, eenvoudige tips helpen je hierbij.

1. Begin NU met afvallen!

Wacht niet tot de perfecte dag om te beginnen met het kwijtraken van de winterkilo's, die zal namelijk nooit komen. Motivatie komt en gaat. Begin nu en bouw gaandeweg meer motivatie en discipline op.

FITAGE beginnen met afvallen blog

2. Calorieën in - calorieën uit

Om af te vallen moet je lichaam meer calorieën verbruiken dan je inneemt.  Dit wordt vaak samengevat met de term "Calorieën in, Calorieën uit", ofwel CICU. Naast je dagelijkse metabolisme hebben voeding en lichaamsbeweging invloed op je energiebalans.

De "Calorieën in" kant van de vergelijking, je voedselinname, is hetgeen waar we de meeste controle over hebben, en dit gedeelte zou de focus moeten zijn van elk plan voor gewichtsverlies op een gezonde manier. 

3. Houdt vooruitgang bij tijdens het afvallen

Het bijhouden van vooruitgang is essentieel om te begrijpen wat wel en niet werkt en biedt motivatie om door te gaan als het je het even moeilijk hebt. Het consistent bijhouden van je voeding en je gewicht is daarin essentieel.

FITAGE beginnen met afvallen blog app

Apps kunnen je hierbij helpen. Zo kun je met de Calorieën- en Voedingstracker app gemakkelijk je calorieën en andere voedingsstoffen bijhouden en doelen aanmaken. En wist je dat je bij aankoop van de De FITAGE bluetooth personenweegschaal de gratis FITAGE afvallen app krijgt? Deze app houdt gemakkelijk je gewicht, vetpercentage en andere handige informatie over jouw lichaam bij en maakt daarbij ook jouw fitness reis een stuk leuker!

4. Doe mee aan de FITAGE 30 Dagen Gezond Challenge!

Speciaal voor diegenen die een klein steuntje in de rug nodig hebben om te beginnen met afvallen, hebben we de FITAGE 30 Dagen Gezond Challenge in het leven geroepen.

Deze gratis challenge helpt jou in vier weken te starten met afvallen, gezonde gewoontes op te bouwen en meer informatie te geven over hoe je je fitness doelen kunt behalen, zodat je dit hierna gemakkelijk zelf kunt volhouden.

Klik hier om je gratis in te schrijven!

 

Gratis Bezorging

Bij elke bestelling

Voor 17:00 besteld

Morgen in huis

2 Jaar Garantie

100% Kwaliteit

Veilige Betaling

Betrouwbare betaalmethodes