Meteen naar de content

4 Goede Alternatieven voor Brood

gezonden pannenkoeken

Nederlanders zijn over het algemeen verstokte broodliefhebbers. Sterker nog: volgens onderzoek van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) ziet 74 procent van Nederlands brood als cultureel erfgoed. Minder brood eten kan er echter wél voor zorgen dat je afvalt, mits je een calorietekort creëert. Bovendien is een beetje variatie nooit een slecht idee. Daarom zetten we 4 goede alternatieven voor brood voor je op een rij.  

 

1. Gezonde pannenkoeken  

Gezonde pannenkoeken hebben de afgelopen jaren flink terrein gewonnen. Dat is ook niet zo gek: het is makkelijk, lekker en een erg goed alternatief voor ‘echte’ pannenkoeken. Er zijn verschillende soorten gezonde pannenkoeken. De meest eenvoudige vorm zijn de bananenpannenkoekjes, waarbij je eigenlijk alleen twee eieren en een banaan nodig hebt. Vervolgens kun je zelf variëren met toppings. Een variant hierop is met havermout. In ons E-Boek Healthy Cheat Meals bij onze keukenweegschaal vind je hier een lekker recept voor. Ook pannenkoeken met boekweit zijn smakelijk én een gezond alternatief.   

 

2. Yoghurt, kwark of havermoutpap  

Ontbijt jij vaak met brood? Dat kan anders. In yoghurt en kwark zitten veel eiwitten en die zorgen ervoor dat je langer verzadigd bent, waardoor het gevreesde hongergevoel minder snel optreedt. Je bak yoghurt of kwark kun je vervolgens vullen met fruit, granen, noten en zaden. Pas wel op met wat je er allemaal ingooit, want anders wordt het alsnog een calorieënbom. In plaats van yoghurt of kwark kun je ook voor havermoutpap gaan. Havermoutpap staat erom bekend zeer goed te vullen. Om dit te maken breng je (plantaardige) melk aan de kook en gooi je de havermout erbij. Wacht tot het dik genoeg is en voilà!  

 

 

 

3. Een omelet met groente   

Eieren barsten van de eiwitten en zijn daarom perfect als ontbijt of lunch. Alleen ei gaat misschien op den duur vervelen, maar gelukkig laat het zich goed combineren met groenten. Je maakt er zo niet alleen een hele gezonde maaltijd van, je kunt ook nog eens eindeloos afwisselen. Perfect voor als je bijvoorbeeld groenten over hebt van de avondmaaltijd van gister. Eventueel kun je er (magere) kaas bij gooien voor wat extra smaak. En wil je eens wat anders dan een omelet? Dan kies je voor roerei.  

 

4. Soep   

Soep met groente bevat veel vezels en is daarom een zeer geschikte broodvervanger. Ontzettend veel groenten lenen zich uitstekend om omgetoverd te worden tot soep, dus zit er altijd wel wat bij wat je lekker vindt. Van courgette tot linzen en van broccoli tot paprika: er zijn tal van mogelijkheden. Bonusvoordeel: je kunt eenvoudig een grote pan maken en de rest invriezen, zodat je altijd een gezonde maaltijd in de vriezer hebt.  

 

Koolhydraatarm dieet  

Binnen een koolhydraatarm dieet wordt brood vaak vermeden. Lees hier wat koolhydraatarm eten precies inhoudt, wat de voordelen zijn en hoe je ermee begint.   

 

Gratis Bezorging

Bij elke bestelling

Voor 17:00 besteld

Morgen in huis

2 Jaar Garantie

100% Kwaliteit

Veilige Betaling

Betrouwbare betaalmethodes