Meteen naar de content

Magnesium, waar is het goed voor?

Magnesium, waar is het goed voor? - FITAGE

Magnesium is een noodzakelijk mineraal voor het lichaam, waar is het goed voor en hoe krijg je het binnen? 

 

Wat is magnesium?

Magnesium is een mineraal dat in bijna al je lichaamsprocessen gebruikt wordt, en daarom van groot belang, het heeft een directe invloed op de aanmaak van spier- en botweefsel, het helpt je zenuwstelsel, het helpt de energieproductie en zorgt dat verschillende enzymen beter werken. 

 

De voordelen van magnesium

Onderzoek heeft ook uitgewezen dat magnesium helpt tegen depressies. Mensen met minder magnesium inname liepen in dit onderzoek meer risico om depressie klachten te ontwikkelen. Het helpt je ook om beter te slapen, door de invloed op je zenuwstelsel helpt het je brein ‘s nachts uit te schakelen en daardoor gaat de slaapkwaliteit omhoog. Magnesium heeft ook een positieve invloed tegen een hoge bloeddruk en het blijkt dat het ook helpt bij het voorkomen van diabetes type 2. 

Als je veel sport, heb je misschien wel wat extra nodig, het is namelijk zo dat je tijdens het sporten meer magnesium verbruikt dan wanneer je hele dagen stil zit. Daarbij is er een onderzoek geweest waarbij de atleten die magnesium supplementen kregen betere sportprestaties konden leveren dan atleten die deze niet kregen. 

 

Magnesium supplementen, ja of nee?

Magnesium supplementen kunnen dus erg goed zijn voor je gezondheid, maar kijk wel uit. Er is ook zoiets als teveel magnesium. Dit is niet direct heel gevaarlijk maar kan wel leiden tot vervelende darmklachten en diarree. 

 

Zit magnesium in mijn dagelijkse eetpatroon? 

Gelukkig zit magnesium ook in heel veel voedsel, dus met een gezond dieet hoef je je niet zo snel zorgen te maken over een tekort. Je vindt grote hoeveelheden in verschillende soorten noten, maar er zitten ook gezonde hoeveelheden in producten als volkoren brood, bananen, kipfilet, spinazie en soja- of gewone melk. Blijf dus gezond en voorkom een tekort aan magnesium. 

 

Gratis Bezorging

Bij elke bestelling

Voor 17:00 besteld

Morgen in huis

2 Jaar Garantie

100% Kwaliteit

Veilige Betaling

Betrouwbare betaalmethodes