Meteen naar de content

Hoe meet een weegschaal vetpercentage?

Hoe meet een weegschaal vetpercentage? - FITAGE

Tegenwoordig is gewicht niet de enige indicatie van gezondheid meer. Weten waaruit je lichaam bestaat, zoals vetpercentage, kan net zo belangrijk zijn tijdens het afvallen en fitter worden. Je hoeft hiervoor geen ingewikkelde rekensommen meer te doen, aangezien een slimme weegschaal vetpercentage, gewicht, spiermassa en meer meet.

 

Hoe kun je met een weegschaal vetpercentage meten

 

Je vetpercentage verwijst naar het aandeel aan vet dat je lichaam heeft ten opzichte van spieren, botten, water, organen, etc. Hoeveel je ook weegt, hoe hoger het percentage lichaamsvet, hoe groter de kans dat je obesitas gerelateerde ziekten kan krijgen, waaronder hartaandoeningen, hoge bloeddruk en diabetes.

 

Hoe kan een slimme weegschaal jouw verpercentage meten?

Wanneer je jezelf weegt op een gewone weegschaal, wordt er geen rekening gehouden met je lichaamssamenstelling. Een gewone weegschaal zegt niets over hoeveel van je totale gewicht uit water, vet of spieren bestaat. Er zijn verschillende manieren om deze factoren te meten, maar een van de snelste en makkelijkste manieren is met een slimme weegschaal.

Een slimme weegschaal, zoals de FITAGE bluetooth personenweegschaal, is gemakkelijk te gebruiken. Je stapt simpelweg op de weegschaal en het meet zowel je lichaamsgewicht als je vetpercentage (en meer). Met behulp van sensoren onder je voeten checkt de weegschaal de weerstand van je lichaamsvet, zonder ingewikkelde rekensommen.

Een grotere lichaamsweerstand betekent een hoger vetpercentage omdat spieren meer dichtheid hebben. De stroom die je weerstand meet gaat hier dus minder snel doorheen.

 

Hoe meet een weegschaal vetpercentage?

 

Wat is een gezond vetpercentage?

Een gezond vetpercentage verschilt tussen mannen en vrouwen en is ook afhankelijk van de leeftijd van de persoon. Het standaard gezonde vetpercentage van een volwassen vrouw ligt tussen de 20-32%. Bij een volwassen man ligt de standaard tussen de 8-18%.

Een gezond percentage lichaamsvet is belangrijk voor het functioneren van je lichaam. Zo is vet essentieel in het regelen van je lichaamstemperatuur, ondersteuning van je organen natuurlijk het opslaan van energie. Een te hoog vetpercentage kan resulteren in een verhoogde bloeddruk, hoog cholesterol en de kans op een verschillende aandoeningen.

 

Voordelen van een slimme weegschaal

Naast dat het een accuraat beeld geeft je lichaam, is een groot voordeel van een slimme weegschaal dat je op elk moment je vetpercentage thuis kunt meten, zonder dat je naar een sportschool hoeft te gaan. Je kunt dit dus zorgvuldig dagelijks bijhouden en zo kans op ziekten en aandoeningen beter voorkomen.

Je lichaamsvet meten naast je gewicht is belangrijk je algehele gezondheid te beoordelen en te controleren, terwijl lichaamsbeweging en het maken van gezonde keuzes in voeding ook bijdragen aan je algehele gezondheid. Met de FITAGE Bluetooth weegschaal kun je al deze informatie koppelen aan je smartphone en smartwatch, evenals aan eventuele fitness- en voedings-apps. Hiermee wordt de data over jouw lichaam snel en gemakkelijk opgeslagen in een overzicht.

Bekijk hier de FITAGE bluetooth personenweegschaal.

Gratis Bezorging

Bij elke bestelling

Voor 17:00 besteld

Morgen in huis

2 Jaar Garantie

100% Kwaliteit

Veilige Betaling

Betrouwbare betaalmethodes