Meteen naar de content

Health Hero: Van terugval na terugval naar een nieuwe passie en vriendschappen.

Health Hero: Van terugval na terugval naar een nieuwe passie en vriendschappen.

In onze rubriek, Health Heroes, staan persoonlijke verhalen van leden uit onze community centraal. Als je met gezondheid, afvallen en sport bezig bent, is het interessant en inspirerend om te lezen over de ervaringen van anderen. Wat zijn hun successen en obstakels? Welke gouden tips hebben ze? Deze keer praten we met Dirk (53).


Waarom is afvallen zo moeilijk?

Mijn naam is Dirk, en net zoals velen van ons, ken je vast wel iemand zoals ik, of ben je zelf iemand zoals ik: iemand die moeite heeft met afvallen. Velen van ons beginnen vol goede moed aan een dieet, maar na een paar weken vervallen we in oude gewoonten, soms zelfs met extra kilo's tot gevolg. We sluiten vol goede moed een lidmaatschap af bij een sportschool, maar na enkele weken ontbreekt het ons aan motivatie. Het kan frustrerend zijn, zowel voor onszelf als voor de mensen om ons heen. Maar waarom is afvallen voor sommigen van ons zo moeilijk?


Er zijn verschillende redenen waarom mensen moeite hebben met afvallen. Een veelvoorkomend probleem is dat ze te streng zijn voor zichzelf en te snel resultaten verwachten. Ze gaan op een streng dieet waarbij ze bijna niets meer mogen eten en verwachten dat de kilo's er vanzelf af vliegen. Maar het lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen aan een nieuw eetpatroon, en als je te weinig eet, kan dit zelfs averechts werken.

Ik ben zo'n persoon. Wanneer ik iets doe, moet het perfect en goed gaan. Met een duidelijk doel voor ogen probeerde ik hieraan te werken door om de dag in de sportschool mijn ding te doen. Loopbandje hier, crosstrainer daar, maar zodra ik één tegenslag te verwerken had, kreeg mijn motivatie een flinke klap. Toch is het mij gelukt om mijn doelen te bereiken, maar wel op een manier waar ik geen discipline voor nodig heb. Een manier waarbij ik mezelf niet hoef aan te zetten om iets te gaan doen.

 

Een nieuwe uitdaging

Nu, ruim 8 jaar geleden, maakte ik kennis met de sport padel. Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar bij de sportschool werden op dat moment twee indoor velden aangelegd. Ik vond het er stoer uitzien, zo'n zwarte kooi met glaswerk en een redelijk compact veld. Toen het veld er eenmaal stond en ik een aantal mannen, van respectabele leeftijd, zag spelen, besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en een kijkje te nemen en een praatje te maken. Al snel werd ik uitgenodigd, of beter gezegd, uitgedaagd? Ondanks mijn tenniservaring was ik in het begin blij met de wanden. Ik was zelfs blij als ik de bal raakte en over het net wist te slaan. De gezelligheid en het speelse maakten mij enthousiast en dat smaakte naar meer!

Padel is een sport die de laatste jaren steeds populairder is geworden en steeds meer mensen over de hele wereld aantrekt. Het is een mix tussen tennis en squash en wordt gespeeld op een rechthoekig veld, omringd door glazen wanden. In het begin vond ik het moeilijk om de subtiele verschillen tussen padel en tennis onder de knie te krijgen. Het gebruik van de wanden en de kleinere ruimte om te spelen waren even wennen, maar al snel ontdekte ik de voordelen van padel, zoals de strategieën die je kunt gebruiken door de bal tegen de wanden te laten stuiteren en het feit dat de sport minder blessuregevoelig is dan tennis. Voor een man die inmiddels de 50 is gepasseerd is dat niet onbelangrijk!

 

Hoe padel mijn leven veranderde

Na een paar weken van oefenen en het nemen van lessen, voelde ik me steeds zekerder op de baan. De mannen waar ik wekelijks mee op de baan stond, werden goede vrienden en padel werd al snel mijn nieuwe passie. Ik merkte ook dat padel me hielp om fysiek sterker en fitter te worden. Door de intensiteit van het spel en de constante beweging op de baan, merkte ik dat mijn uithoudingsvermogen en kracht toenamen. Tot mijn grote geluk zag ik dat de doelen waar ik me eerder zo op gefocust had ineens haalbaar leken te zijn zonder mezelf ergens toe aan te hoeven zetten.

Ik merkte ook dat padel me hielp om fysiek sterker en fitter te worden. Door de intensiteit van het spel en de constante beweging op de baan, merkte ik dat mijn uithoudingsvermogen en kracht toenamen. Tot mijn grote geluk zag ik dat de doelen waar ik me eerder zo op gefocust had ineens haalbaar leken te zijn zonder mezelf ergens toe aan te hoeven zetten. Wat me daarbij heeft geholpen is de massage gun van FITAGE. Zeker nu ik wat ouder ben, gaat het herstel na een sportsessie steeds langzamer. Ik vind het fijn direct na de inspanning en een dag na de inspanning het massage apparaat te gebruiken, mijn spierpijn is veel minder dan voorheen.

Nu, jaren later, kan ik me geen leven zonder padel meer voorstellen. Ik ben dol op de sport en ga 2 tot 3 keer per week naar de baan. Mijn vrienden en familie zijn onder de indruk van mijn fysieke vooruitgang en enthousiasme voor de sport. Voor mij is padel veel meer geworden dan alleen een sport. Het heeft mijn leven verrijkt en nieuwe vriendschappen en ervaringen gebracht. Ik hoop dat meer mensen de kans krijgen om deze fantastische sport uit te proberen en de positieve effecten ervan te ervaren. 

 

Mijn passie voor padel delen

Dit deel ik graag door mijn jarenlange ervaring te delen in mijn blogs en advies te geven over de beste padel rackets aan spelers van beginnend tot gevorderd niveau. Ben je ook enthousiast geworden door mijn verhaal? Neem dan eens een kijkje op mijn webpagina en raak net als ik verslaafd aan dit spel.

Health Hero, Dirk Gabriel (53)

Gratis Bezorging

Bij elke bestelling

Voor 17:00 besteld

Morgen in huis

2 Jaar Garantie

100% Kwaliteit

Veilige Betaling

Betrouwbare betaalmethodes