Meteen naar de content

Eerste Hulp bij een Hongergevoel

eerste hulp bij een hongergevoel

Afvallen kan soms knap lastig zijn, zeker als je regelmatig last hebt van een hongergevoel. Gelukkig kun je hier (deels) iets aan doen! In dit blog geven we 4 tips hoe je je hongergevoel kunt verminderen.  

 

Drink genoeg water 

Wist je dat je hersenen dorst kunnen verwarren met een hongergevoel? Als je honger denkt te hebben, zou het dus zomaar kunnen dat je water moet drinken. Dit zorgt er meteen voor dat afvalstoffen goed worden afgevoerd.  

Zorg dat je tussen de anderhalf tot twee liter water per dag drinkt. Wanneer je actief sport, mag dit zelfs twee tot drie liter zijn. Als je het lastig vindt om jezelf eraan te blijven herinneren om water te drinken, zorg dan dat je altijd een fles of glas bij de hand hebt. En als je water drinken saai vindt, kun je het altijd opleuken door er fruit of kruiden in te doen. Ook thee telt uiteraard mee! 

 

Eet voedsel dat vult 

Door voedsel te eten dat goed vult, kun je het hongergevoel voor een groot deel voorkomen. Als je bijvoorbeeld voor fastfood kiest, onderdrukt dat misschien je honger op de korte termijn. Dit komt door de slechte voedingsstoffen die in fastfood zitten. Het geeft je geen verzadigd gevoel en binnen no time heb je alweer trek.  

Wat is dan wél voedsel dat vult?  

  • Groente 
  • Fruit 
  • Vlees of vleesvervangers 
  • Vis   
  • Zuivel of zuivelvervangers  
  • Eieren  
  • Noten 
  • Bonen 
  • Peulvruchten  

 

 

Eet genoeg  

Simpelweg te weinig eten werkt misschien op de korte termijn, maar nooit op de lange termijn. Dit is namelijk niet te vol te houden. Je hebt voortdurend honger en gaat vroeg of laat alsnog de fout in. Bovendien krijg je dan niet de juiste voedingsstoffen voor je lichaam binnen. Liever zorg je voor een gezonder voedingspatroon waarbij het afvallen misschien wat langer duurt, maar de kilootjes er wel permanent af blijven.  

 

Let op wát je eet als je honger hebt 

Heb je toch last van honger en is het geen etenstijd? Denk eraan dat het er niet alleen om gaat hoeveel je eet, maar vooral ook om wát je eet. Als je op zo’n moment voor groente of fruit kiest, ben je alsnog goed bezig. Zeker van groente eet je bijna nooit te veel, omdat het weinig calorieën bevat. Bovendien vult het goed en word je lichaam er blij van! Je afvalavontuur komt pas in gevaar als je op regelmatige basis op een hongermoment naar een ongezonde snack grijpt.  

 

Meer lezen over afvallen zonder honger? 

Wil je meer weten over hoe je afvalt zonder honger? Download dan ons E-Boek: Beginnen met Afvallen bij onze FITAGE bluetooth personenweegschaal met voorbeelden, afbeelding en pro tips! 

 

Gratis Bezorging

Bij elke bestelling

Voor 17:00 besteld

Morgen in huis

2 Jaar Garantie

100% Kwaliteit

Veilige Betaling

Betrouwbare betaalmethodes