Meteen naar de content

Wat is een gezond vetpercentage?

Wat is een gezond vetpercentage?

Geen enkel cijfer geeft een compleet beeld van jouw individuele gezondheid. Je gewicht is slechts één indicatie die je kunt gebruiken om fitter te worden of af te vallen. Maar  weten waaruit je lichaam bestaat, zoals vetpercentage, kan net zo belangrijk zijn. In dit blog leer je alles over een gezond vetpercentage. 

Je vetpercentage verwijst naar het aandeel aan vet dat je lichaam heeft ten opzichte van spieren, botten, water, organen, etc. Hoeveel je ook weegt, hoe hoger het percentage lichaamsvet, hoe groter de kans dat je obesitas gerelateerde ziekten kan krijgen, waaronder hartaandoeningen, hoge bloeddruk en diabetes.

 

Vetpercentage meter weegschaal

 

Wat is een gezond vetpercentage?

Een gezond vetpercentage verschilt tussen mannen en vrouwen en is ook afhankelijk van de leeftijd van de persoon. Het standaard gezonde vetpercentage van een volwassen vrouw ligt tussen de 20-32%. Bij een volwassen man ligt de standaard tussen de 8-18%.

Een gezond percentage lichaamsvet is belangrijk voor het functioneren van je lichaam. Zo is vet essentieel in het regelen van je lichaamstemperatuur, ondersteuning van je organen natuurlijk het opslaan van energie. Een te hoog vetpercentage kan resulteren in een verhoogde bloeddruk, hoog cholesterol en de kans op een verschillende aandoeningen.

 

Hoe kun je je vetpercentage meten?

Wanneer je jezelf weegt op een gewone weegschaal, wordt er geen rekening gehouden met je lichaamssamenstelling. Een gewone weegschaal zegt niets over hoeveel van je totale gewicht uit water, vet of spieren bestaat. Er zijn verschillende manieren om deze factoren te meten, maar een van de snelste en makkelijkste manieren is met een slimme weegschaal.

Weegschaal vetpercentage

Een slimme weegschaal, zoals de FITAGE Bluetooth personenweegschaal, is gemakkelijk te gebruiken. Je stapt op de weegschaal en het meet zowel je lichaamsgewicht als je vetpercentage (en meer). Met behulp van sensoren onder je voeten meet de weegschaal de weerstand van je lichaamsvet, zonder ingewikkelde rekensommen.

Bekijk onze bluetooth personenweegschaal hier.

Gratis Bezorging

Bij elke bestelling

Voor 17:00 besteld

Morgen in huis

2 Jaar Garantie

100% Kwaliteit

Veilige Betaling

Betrouwbare betaalmethodes