Meteen naar de content

Zo val je wél af met hardlopen

afvallen met hardlopen

Hardlopen heeft verschillende voordelen. Zo bouw je er conditie mee op en ervaren veel mensen een voldaan gevoel na afloop. Het is echter een fabeltje dat je automatisch afvalt als je gaat hardlopen. Dat wil niet zeggen dat het niet kan, maar er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. In dit blog leggen we uit hoe je wél afvalt met hardlopen. 

 

Let op je energiebalans  

Het draait bij het afvallen in feite allemaal om je energiebalans. Oftewel: het aantal calorieën in vs. het aantal calorieën uit. Het maakt niet uit hoeveel je loopt, als je meer eet dan je verbrandt kom je alsnog aan. Hardlopen verhoogt wel het totaal aantal verbrande calorieën, maar wat je eet is dus minstens zo belangrijk.  

 

Loop op een rustig tempo 

Wellicht denk je dat je juist heel hard moet lopen om af te vallen. Op een hoog tempo lopen is an sich niet slecht, maar het is voornamelijk goed voor andere zaken. Je werkt bijvoorbeeld aan je conditie. Om af te vallen is het weer niet ideaal. Je verbrandt er namelijk vooral suikers en koolhydraten en geen vet mee. Bovendien houd je het hoge tempo minder lang vol, waardoor je ook minder vet verbrandt. Wil je wél vet verbanden, loop dan op een rustiger tempo. Dit heeft als extra voordeel dat je het langer uithoudt en ook weer meer verbrandt.  

 

 

Pas op met wat je na afloop eet en drinkt 

Veel mensen hebben na een hardloopsessie schreeuwende honger en grijpen dan naar slechte snacks. Dat is natuurlijk eeuwig zonde! Je verbrandt met hardlopen in principe veel calorieën, maar je doet dit allemaal teniet als je het daarna er weer aan eet (of drinkt). We snappen dat je jezelf wilt belonen, maar probeer dit op een andere manier te doen. Als je echt voor iets ‘slechts’ wilt gaan, neem dan een hele kleine portie. Nóg liever kies je voor een gezonde snack. Het kost soms iets meer moeite en voorbereiding, maar lekker eten hoeft niet ongezond te zijn! Ons E-Boek Healthy Cheat Meals die geleverd wordt bij onze keukenweegschaal barst van de smakelijke, gezonde gerechten.  

 

Realiseer je dat afvallen tijd kost 

 Een valkuil van afvallen kan zijn dat je te veel, te snel wilt. Snel afvallen vergt normaal gesproken zo’n aanpassing van je leefstijl, dat je het binnen een mum van tijd weer opgeeft. Daadwerkelijk gewicht verliezen dat er ook af blijft, kost nu eenmaal tijd. Probeer langzaam veranderingen in je leefstijl door te voeren en nieuwe gewoontes op te bouwen. Op een gegeven moment ga je daar de vluchten van plukken. Ook voor hardlopen geldt dat je niet moet verwachten dat je na een paar rondjes al gigantisch afvalt. Heb dus geduld! 

 

Haal hulp in huis: FITAGE Bluetooth-personenweegschaal 

Tijdens je afvalavontuur is een goede weegschaal onmisbaar. De FITAGE bluetooth personenweegschaal gaat een stapje verder dan ‘normale’ weegschalen en geeft je een zeer nauwkeurig inzicht in je gezondheid. Lees hier meer! 

 

Gratis Bezorging

Bij elke bestelling

Voor 17:00 besteld

Morgen in huis

2 Jaar Garantie

100% Kwaliteit

Veilige Betaling

Betrouwbare betaalmethodes